Academy

 

Workshops – Training – Coaching

Het maken van een volgende stap. Het doorontwikkelen van je kwaliteiten. Als individu, als team, als organisatie!  het verschil maken. Onze focus is transitie, ontwikkeling en innovatie. Dit om succesvol met verandering en kansen om te gaan.

Een korte boost in de vorm van een workshop? Een verander óf verbeterprogramma? 1 op 1 coaching? We hebben meer dan 20 jaar ervaring in het succesvol begeleiden van organisaties en mensen.

Voorbeelden

Leadership

Innoveer je businessmodel

Een tevreden klant

Succesvolle transitie

Denk vanuit je klant

Succesvolle offerte en tendertrajecten

Veranderen. Hoe dan?

Coaching

Meer informatie?
Arnoud Willemstijn 06 47609964 arnoud@willemstijn-consultancy.nl

 

Onze nieuwe partner SportSupportsportsupport-logo

In 2016 zijn we een partnership gestart met SportSupport!

Samen bijdragen aan ontwikkeling en professionalisering in het brede domein van de bewegende mens. Een prachtig dynamisch veld.

Voor SportSupport (en in co-creatie met) ontwikkelen we programma’s voor professionals en organisaties direct of indirect gelieerd aan dit speelveld. We helpen mensen en organisaties een volgende stap te maken en daar ook echt succesvol mee te zijn. We bundelen kennis en kunde uit het werkveld met consultancy expertise. Zo creëren we synergie!

Ontwikkeling en professionalisering krijgen daadwerkelijk een boost. We bieden dit aan voor een breed werkveld van partners, collega SportSupport-organisaties, verenigingen, individuen en andere geïnteresseerden. Het eerst ontwikkelde programma is de Training Buurtsportcoach nieuwe stijl. De eerste kandidaten hebben dit traject succesvol en enthousiast afgesloten.

Training Buurtsportcoach nieuwe stijl

Training Buurtsportcoach nieuwe stijlEen unieke opzet!

 

Als buurtsportcoach ben je onderdeel van een continue transformerend speelveld.In een dergelijk complex en beweeglijk speelveld verandert jouw rol. Deze nieuwe rol vraagt je om steeds meer op te treden als adviseur en verbinder. Deze nieuwe rol vraagt je om steeds meer op te treden als adviseur en verbinder. Kortom innoverend vermogen met de juiste focus. Hoe ga je daar pragmatisch mee om? Hoe ontwikkel je je eigen plan met de juiste focus? Hoe gebruik je jouw kwaliteiten optimaal en hoe bereik je de beoogde resultaten?

In deze cursus ga je bovenstaande vragen beantwoorden.

De cursus is gebaseerd op drie pijlers:

 1. Ontwikkelen – Welke competenties en vaardigheden moet ik ontwikkelen?
 2. Vernieuwen – Hoe ontwikkel ik een eigen dynamisch plan van aanpak dat werkt?
 3. Intervisie – Leren we van elkaar?

Onderwerpen

 1. Veranderende rol + bijbehorend krachtenveld. Transitie (de veranderende rol) wat betekent dat voor mij? Hoe ziet mijn speelveld eruit? Waar liggen de kansen? Hoe maak ik juiste verbindingen en keuzes in het krachtenveld van stakeholders
 2. Persoonlijke ontwikkeling en profilering. Wat is mijn rol, positie en hoe vergroot ik mijn zichtbaarheid? Wat is mijn visie? Hoe past dit? Wat is mijn propositie? Mijn eigen persoonlijke ontwikkelplan. Mijn eigen plan van aanpak en tijdlijn (+presentatie).
 3. Teamontwikkeling. Wat maakt een team succesvol.
 4. Samenwerking en relatiebeheer. Hoe ontwikkel ik duurzame relaties. Wat is de waarde van data van mijn wijk/regio?

Vorm en aanpak

De aanpak is volgens het principe van Blended Learning. De buurtsportcoaches werken interactief in groepen tijdens de sessies. Daarnaast wordt vanaf het eerste moment online gewerkt (gedeelde cloud); informatie wordt dus gelijk gedeeld. De deelnemers krijgen na elke sessie opdrachten mee. Tevens is er ruimte voor het afspreken van vaste persoonlijke contactmomenten voor individuele begeleiding. De programmabegeleider treedt op als coach en adviseur en legt de nadruk op plezier, leren, openheid en vertrouwen zonder het pragmatische doel uit het oog te verliezen.

Het resultaat

 • Inzicht in eigen aanpak
 • Jaarplanning voor doorontwikkeling functie/werkplan
 • Visie opgesteld voor toekomstige invulling
 • Tips en tricks zijn aangereikt voor zichtbaarheid, netwerkvorming, samenwerking en inspelen op kansen/ontwikkelingen

Maatwerk

De training is maatwerk en wordt precies afgesteld op jouw behoefte als buurtsportcoach of als team. Hierdoor is er ook verschil in de duur van de training. De mogelijkheden zijn van 1 dag(deel) tot meerdere dagdelen. Er zijn verschillende variaties in zwaarte, van een masterclass tot versneld maar ook een intensieve training. De intensieve variant duurt maximaal 5 maanden. Je volgt de training altijd in een groep van minimaal 4 tot maximaal 8 collega buurtsportcoaches.

Varianten/Zwaarte

variant/
zwaarte
Niveau/
werkervaring
sessies groepsgrootte Contacturen
intensief hbo/ (mbo+)min.3 jaar werkervaring 6 x 2 uur 4 – 8 12
intensief mbo/hbomin.3 jaar werkervaring 4 x 2.5 uur 4 – 8 10
versneld mbo/hbo
min. 2 jaar werkervaring
3 x 2.5 uur 4 – 8 7,5
masterclass mbo/hbo dagdeel 6 – 12 4
Op gekozen deelgebied mbo/hbo te bespreken te bespreken te bespreken
Individuele coaching mbo/hbo te bespreken te bespreken te bespreken
maatwerk mbo/hbo te bespreken te bespreken te bespreken

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit coachingstraject en/of bent u geïnteresseerd en wilt u de mogelijkheden voor uw organisatie bespreken? Neem dan contact op met

Arnoud Willemstijn 06 47609964 arnoud@willemstijn-consultancy.nl

óf Bas de Wit – SportSupport- 023 – 5 26 03 02  bdewit@sportsupport.nl

Klik hier voor de flyer